csapágy

csapágy

EDM Ipari és kereskedelmi Kft.
csapágy és tömítés kereskedelem

Ékszíjak és egyéb hajtástechnika

Ékszíj

ékszíj, laposszíj, bordásszíj, hengeres szíj, hatszögletű szíj, variátor szíj, átlapolt szíj és fogasszíjJelenleg ez a leggyakrabban használt szíjhajtás. Az ékszíjak általában textilerősítésű gumiból szabványos hosszúságra végtelenített alakba vulkanizálva készülnek. Ezek a szíjak trapéz keresztmetszetűek, keskenyebbik oldalukkal a tengely felé szerelve. Az ékszíjak előnye, hogy megnövelik a súrlódási erőt a tárcsa és a szíj között. A trapéz alakú horonyba a szíj befeszül, így nagyobb erő mellett sem nő nagyon a tengelyt terhelő erő. Tovább…

Egyéb szíjak

ékszíj, laposszíj, bordásszíj, hengeres szíj, hatszögletű szíj, variátor szíj, átlapolt szíj és fogasszíjTermékeink között megtalálható a laposszíj, keresztbordás szíj, hosszbordás szíj, hengeres szíj, hatszögletű szíj, variátor szíj, átlapolt szíj és fogasszíj teljes ipari méretválasztéka. Gépjárműtechnikai autós szíjak, illetve egyes esetekben háztartási gép szíjak is rendelhetők.

 Ékszíjtárcsa

ékszíjtárcsa, kúpos szorítóTermékeink között megtalálhatók az ékszíjtárcsák, a tengelyre erősítést megvalósító kúpos szorító. Az ékszíjtárcsák lehetnek egy vagy többpályásak, tömör vagy könnyített szerkezetűek.

Görgőslánc

lánc, görgősláncA görgőslánc a lánchajtás nagy tengelytávolságú csúszásmentes, egyben rugalmas átvitelére alkalmas megoldása. Az ISO szabvány szerinti teljes választék elérhető, egy vagy többsoros, normál vagy erősített kivitelben. A görgősláncok többsége 5 méteres kiszerelésben rendelhető, de egyes esetekben más kiszerelés is kérhető. A láncok mellett választékunkban megtalálhatók az egyenes és hajlított lánc, -patentszemek.

Lánckerék

lánckerékTetszőleges tengelykapcsolat hozható létre a lánckerekekkel kapcsolatban akár az előfúrt kivitel, akár retesz-, vagy ékkötésnek köszönhetően. A lánckerekek lehetnek egy vagy többsorosak, illetve agyas vagy szeletes kialakításúak.